Googlen muuttaa hakusivunsa tulokset mobiilipainotteiseksi – mitä se tarkoittaa

Google ilmoitti jokin aika sitten, että se vaihtaa hakukoneensa tuloksiksi niin sanotun mobiili-indeksin. Suurin osa hauista tehdään mobiililaitteilla, joten tämä muutos takaa uusimmat ja tarkimmat tulokset niille optimoidusta sisällöstä. Varsinainen muutos tapahtuu jossain kohtaa ensi vuonna, joten nyt on hyvä aika tarkistaa, että onko sivustosi valmis tuohon muutokseen.

Alla lyhyesti mitä sinun kannattaa huolehtia kuntoon sivustollasi nyt, jotta sen hakukonenäkyvyys ei kärsi muutoksesta.

Responsiivisuus

Varmista, että sivustosi on käytettävissä myös mobiililaitteilla. Responsiivinen, eli tarkastelulaitteen mukaan skaalautuva sivusto on paras vaihtoehto. Jos sivustosi ei ole responsiivinen, niin ei hätää, Google pitää sen edelleen hakutuloksissa mukana. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että hakutuloksissa se nostaa korkeammalle sivustoja, jotka toimivat hyvin mobiililaitteissa.

Erillisen mobiilisivuston sisällön ajantasaisuus

Jos sinulla on erillinen mobiilisivusto, niin nyt on aika varmistaa, että sen sisältö on identtinen tietokoneversion kanssa. Google nimittäin indeksoi uudessa systeemissään lähtökohtaisesti ainoastaan mobiiliversion ja jos jotain sisältöjä ei ole saatavilla sen kautta, niin ne eivät myöskään näy hakutuloksissa.

Nopea sivuston latausaika

Varmista vielä, että sivusi latautumisaika on nopea. Mitä pidempi latausaika, sen vähemmän sivullakävijöitä. Voit tarkistaa itse sivusi nopeuden Googlen omalla mobiilisivun tarkistustyökalulla.

Hakukonenäkyvyyden varmistamiseksi sinun on myös syytä tarkistaa vielä tässä kohtaa, että sivustosi sisältö on sellaista, joka vastaa asiakkaittesi kysymyksiin.

Jos nämä perusasiat eivät ole kunnossa, niin sivustosi hakukonenäkyvyys saattaa kärsiä siitä. Siksi ne kannattaa tarkistaa ja hoitaa kuntoon nyt, kun ei vielä ole ihan hirvittävä kiire.